Foreningen Víkverir

Vikverir ble stiftet i 2005 med det formålet å drive historisk gjenskaping, formidling og trening innenfor kampsystemet kjent som "hærkamp". Hver uke holdes det treninger, og forøvrig gjennom året driver vi med håndverk for å lage det utstyret vi trenger. Sommerhalvåret er vår mest aktive periode, da vi deltar på markeder, treningssamlinger og festivaler i hele Norden.

Oppvisninger
Vi arrangerer også oppvisninger og framvisninger for skoleklasser og andre publikumsgrupper. Her kan vi demonstrere kampteknikker og vise fram de vanlige våpnene fra vikingtiden. Vi har også god kunnskap om historisk bekledning og andre historiske temaer. I vår formidling legger vi vekt på at publikum selv skal få prøve utstyret og teste gjenstander, for å få en direkte og personlig opplevelse. Perioden er sen vikingtid, tidlig middelalder (1035-1103). LES MER >

Trening
Hver mandag kveld har vi trening i blankvåpenkamp i Drammen. Dette er kort fortalt et kampsystem basert på historiske teknikker, men med tilpasninger i forhold til sikkerhet. Treningen passer i utgangspunktet for alle, men krever god kroppskontroll og konsentrasjon, som alle kampsporter. LES MER >

Sosialt
Det sosiale aspektet er veldig viktig for oss. Vi drar til markeder og arrangementer, hvor vi som regel ligger i teltleir sammen med andre utøvere fra hele Norden. Det er altså et godt miljø og en sammensveiset gjeng. En lang dag på slagfeltet og noen glass mjød på kvelden gjør noe med deg.

Medlemskap
Vi ønsker oss flere medlemmer, men stiller samtidig krav til de som søker. Derfor har vi en prøveperiode for de som ønsker medlemskap, hvor vi vurderer bl.a sikkerhet i kamp. Ta kontakt om du tror dette kan være noe for deg!